Инфратытём +улсем =инче хёрушсёрлёх ху=алантёр

+улсем - район сён-пич.? +ул м.нле пулнинчен районён экономикёпа социаллё пурнё=. еплерех аталанни курёнать? +ул-й.р пёхса тёракансен пархатарлё .=.нчен водительсемпе пассажирсен: =уран утакан =ынсен пурнё=.пе хёрушсёрлёх.: машинёсем чёрмавсёр =\ресси килет? Паянхи кун республикёри подряд организаций.сенче =улсем =инчи шу=лака п.т.рмелли реагентсем хат.рле==.: юр хырмалли техникёна юса==.? +авён пекех =ул-й.р .=чен.семпе водительсене канмалли: техникёна лартмалли ёшё вырёнсем хат.рле==.? Техника пирки% хёйёр сапакан: юртан тасатакан техникёна: грейдерсене: экскаваторсене: погрузчиксемпе бульдозерсене хат.рле==.: тёвар: хёйёр хутёш.сене: шлакпа реагентсемпе тив.=терес .= те пулса пырать?

Августён 29-м.ш. т.лне республикёри авто=улсене пёхса тёма подряд организаций.сем 15048:6 тонна хёйёр: 8159:5 тонна реагент: 13038:1 тонна хёйёрпа тёвар хутёш. хат.рлен.? 23 пур хёйёр базисенчен 18-ш. тата 212 техника единици хат.р? Чёваш Республики вит.р иртекен федераллё =ул-й.р тытём. те анлёланать: в.сене пёхса тёма 31136 тонна хёйёр: 5626 тонна реагент: 36762 тонна тёварпа хёйёр хутёш. хат.рлен.? Палёртса хунинчен =акё 50 процент ытла? +ак .= малалла пырать?

Паян Чёваш Ен =ул-й.р ху=алёх.нче улшёнусем палёрмаллах пулса ирте==.% =.н. =улсем у=ёла==.: пир.н районта та в.сем сахал мар: сёмахран нумай пулмасть «+\лти Кинчер-Вётакас» авто=улне у=нё: к.персем хыва==.: =улсене юсассипе тата пёхса тёрассипе =ыхённё .=сене пурнё=ламашкён ук=а-тенк. ытларах уйёра==.? +ул-й.р пёхса тёракансем =улсемпе к.персене кирек м.нле =анталёкра та тив.=л. шайра тытса тёра==.?+ир.п те шанчёклё =улсенчен =ынсен пурнё=. килет? Калас килет: =ак .=ре хёйсен .=не т\р. кёмёлпа тата пысёк яваплёха туйса .=лекенсем кирл.: =авёна май в.сем хёйсен ум.нче тёракан т.ллевсене  =.н. технологисемпе усё курса: хальхи йышши техникёна явё=тарса пысёк ёсталёхпа тата =ир.п пурнё=ла==.?

Вёрмарти =ул-й.р хывакан-юсакан управлени «Чувашавтодор» акционерсен у=ё обществин филиал.н т.п т.ллев. - район =ул.сем =инчи =ул-=\рев хётлёлёхне тата хёрушсёрлёхне \стересси? ,=. нумай в.сен: =апах та пурне те .лкерсе пыра==.% =улсене юса==.: =ул-й.р паллисене: к.персене: =ул айккисене пёхса тёра==.?  Штатра организацинче 56 =ын тёрёшать: пуринш.н те .= тупёнсах тёрать? Калас пулать: =ул-й.р .=чен.сем районта кёна мар: тулаш.нче те .=ле==.? Паянхи кун Шупашкарти И?Я?Яковлев тёкёрлёк.нчи =.р ай.нчен ка=малли вырён тумалли =.рте .=ле==.: Воробьев композиторсен урам.нче: +.н. Шупашкарти Винокуров урам.нче: Ет.рне район.нчи Тораево ял.нче иртекен строительство .=.сенче те хутшёна==.? Техника парк. те пуян — 60 единицёна =итет? +ав шутра 17 =ул-й.р строительство техники — грейдерсем: компрессорсем тата 19 автотранспорт — автобуссем: камазсем тата ытти те?

Иртн. кунсенче Вёрмар район тёрёхне =ул-й.рпе искусствёлла сооруженисене пёхса тёрассипе управленин начальник. В?Пименовпа «Чувашупрдор» хысна учреждений.н директор.н =ум. А?Алексеев килн.? +ул-=\реве в.сем районти хёйёр базинчен пу=ланё: Вёрмарти =ул-й.р хывакан-юсакан управлени «Чувашавтодор» акционерсен у=ё обществин филиал.нче пулч.=: унтан «Вёрмар-Тикаш-Аслё Кайп.=» авто=ул юсав.пе паллашр.=? Кунта 10 =ына яхён тата 10 техника единици .=лет?

Пир.н =улсем яланах й.ркере: =ын пурнё=.ш.н шанчёклё тата хёрушсёр  пулччёр? Паллах: пир.н те =ул =инче асёрхануллёрах пулмалла?

"Урмарская районная газета"
12 сентября 2014